Dansstudio Magic börjar med DISCO

Vi är superglada att välkomna Amanda Holgersson till Dansstudio Magic som kommer att starta en ny dansstil DISCO på Dansstudio Magic.

Amanda Holgersson, född 1997 & har dansat disco nu i 15 år. Jag har tävlat i 10 av dessa år och tagit ett nordiskt guld, två SM-guld, flera SM-medaljer och varit en del av landslaget i både solo & duo. Sedan jag slutade tävla själv så har jag fortsatt vara aktiv genom att undervisa & coacha. I dagsläget är jag landslagscoach, utbildare & domare inom DSF & ser fram emot att bli en av danslärarna på Dansstudio Magic!


Discodans (Engelska: Disco Dance) är en dansstil som utvecklades i discokulturen på 1970-talet. Dansen utförs i högt tempo med mycket dynamik mellan mjuka och hårda rörelser. Discomusiken är fartfylld och beroende på vilken nivå man tävlar i varierar tempot mellan 128 bpm- 140 bpm. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer med 600-800 deltagande på svenska mastertävlingar. Dansstilen har utrymme för fri tolkning och personlig stil och influeras ofta av aktuella trender.


Vi erbjuder kurser i disco för barn från 5 år. Välkommen att prova på 27e december. Kursstart är vecka 3.


87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla